"Dokter, ik ben op!"

August 30, 2016

 

  

Huisarts Staf Henderickx schreef een boek. Want steeds meer mensen stappen zijn kabinet binnen en zeggen: ‘Dokter, ik ben op!’.

 

"In België is tien procent van het langdurige ziekteverzuim te wijten aan stress op het werk,” zegt Dr. Henderickx. “Vrouwen worden 2,35 maal méér door stressaandoeningen getroffen dan mannen. Vrouwen hebben vaak geen tijd meer voor wat ze echt belangrijk vinden: het schoolfeest van hun kind, hun favoriete hobby, afspreken met vriendinnen… Ze geraken oververmoeid, geïrriteerd en maken ruzie met de partner of worden boos op de kinderen. Om die redenen gaat werkstress dikwijls samen met spanningen in de gezinssituatie.

 

Hij geeft enkele tips om je werkstress te verminderen:

 

1. Luister naar je lichaam

 

Gezondheid is nog steeds het allerbelangrijkste in een mensenleven. Je mag nog multimiljonair zijn, als je gezondheid je in de steek laat, heb je eigenlijk niets meer. Luister daarom naar de signalen die je lichaam geeft. Durf af en toe eens afhaken en zeggen: ‘Nu is het genoeg, ik neem een pauze!’ Voor heel wat mensen is een kwantum voetreflexologiesessie hét pauzemoment van de week.

 

2. Zorg voor voldoende ontspanning

 

De beste remedie tegen overspanning is ontspanning! Het belangrijkste is dat je iets vindt waarbij je kan relaxen. Een voetbehandeling bijvoorbeeld.

 

3. Zorg voor sociaal contact

 

Maak tijd voor echte contacten: spreek regelmatig af met vrienden, stap eens naar het bureau van je collega om iets te zeggen in plaats van een e-mail te sturen… Maak je contact intenser en persoonlijker. Daarom probeer ik mijn sessies altijd plezierig en gezellig te maken.

 

4. Durf hulp te zoeken

 

‘Veel mensen laten hun werkstress té lang aanslepen en komen pas bij de dokter als ze al aan de rand van een echte burn-out zitten. Aarzel niet om sneller naar je arts of andere hulpverleners te stappen. Zij kunnen je vaak helpen om een beter inzicht te krijgen op je situatie en helpen zoeken naar een oplossing.

 

Ik begeleid bij kwantum voetreflexologie een groot aantal mensen met stressklachten, burn-out of CVS. 

 

 

---

Meer info:In het boek ‘Dokter, ik ben op! – over werkstress‘ (Epo, € 16) gaan de artsen Staf Henderickx en Hans Krammisch dieper in op de oorzaken van stressziektes en stellen ze oplossingen voor.

 

 

 

 

Please reload

Aanbevolen berichten

Hoe werkt voetreflexologie eigenlijk?

August 6, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Zoek per keyword
Please reload

© 2013-2020 Bert Maes
bert@kwantumvoetreflex.be

Het kwantumaanbod of onderdelen ervan gelden op geen enkel moment als medische behandeling. Er wordt geen medische diagnose gesteld, noch medische raad gegeven, dat doet een arts. Het kwantumaanbod heeft tot doel aanvullend te werken op de klassieke geneeskunde en streeft naar (preventieve) zelfgenezing en harmonie in je lichaam en je geest zodat je lichaam herstelt.

BEZOEKERS