Sociale interactie geneest je sneller


Sociale interactie heeft een zeer grote invloed op hoe snel je lichaam geneest. Gezelschap van anderen geneest fysieke en emotionele wonden een pak sneller.

Zelfs twee maal zo snel.

Want in sociaal isolement produceer je meer stresshormonen. Wanneer deze stresshormonen aanwezig zijn, verloopt genezing trager.

Wat zien we helaas in onze ziekenhuizen?

Patiënten worden in afzondering gehouden door middel van beperkte bezoektijden, of door gordijnen, muren, deuren en andere fysieke barrières.

Natuurlijk is dat vaak nodig om de verspreiding van besmettingen tegen te gaan, en de patiënt niet te veel te vermoeien, maar tegelijkertijd moeten we erkennen dat deze isolatie zijn of haar genezingssnelheid onderdrukt.

Een mens moet sociale interactie hebben, en vrienden om zich heen om te genezen.

#psychologie #voetreflexologie #gezondheidspsychologie

Aanbevolen berichten
Recente berichten
Zoek per keyword
Er zijn nog geen tags.

© 2013-2020 Bert Maes
bert@kwantumvoetreflex.be

Het kwantumaanbod of onderdelen ervan gelden op geen enkel moment als medische behandeling. Er wordt geen medische diagnose gesteld, noch medische raad gegeven, dat doet een arts. Het kwantumaanbod heeft tot doel aanvullend te werken op de klassieke geneeskunde en streeft naar (preventieve) zelfgenezing en harmonie in je lichaam en je geest zodat je lichaam herstelt.

BEZOEKERS