De wijsheid van een tankstationuitbater


The way of the peaceful warrior” vind ik een prachtige film.

Het gaat over een jonge turner die zijn droom om kampioen te worden lijkt te moeten opbergen na een ongeval. Maar een toevallige ontmoeting met een uitbater van een tankstation, Socrates, brengt hem niet alleen weer terug op de been, maar reikt hem onderweg ook glimpen van Verlichting.

Wat was één van de levenswijsheden van die Socrates?

Socrates behandelde elke persoon met dezelfde vriendelijkheid en respect.

Want, zo zei hij, binnenin elke mens die we ontmoeten – hoe irritant hun persoonlijkheid op een gegeven moment ook is – is er een ziel aanwezig net zoals de onze, die op zoek is naar betekenis, een doel en verbinding met andere mensen.

De grote uitdaging elke dag is om het aantal momenten van vriendelijkheid en dienstbaarheid te verhogen. Ook al voelen we ons niet vrolijk of gedienstig.

Want de kwaliteit van ons leven zal altijd afhangen van wat we vandaag doen. Vandaag bouwen we de basis voor de toekomst. Vandaag kunnen we onze primitieve neigingen overwinnen, en op elk moment de juiste acties van liefdevolle vriendelijkheid kiezen.

“The older you get, the more you realize that small acts of kindness are synonymous with happiness.”

Voor mij is een voetreflexologiesessie geven zo'n "small act of kindness".

#psychologie #mentalcoaching

Aanbevolen berichten
Recente berichten
Zoek per keyword
Er zijn nog geen tags.

© 2013-2020 Bert Maes
bert@kwantumvoetreflex.be

Het kwantumaanbod of onderdelen ervan gelden op geen enkel moment als medische behandeling. Er wordt geen medische diagnose gesteld, noch medische raad gegeven, dat doet een arts. Het kwantumaanbod heeft tot doel aanvullend te werken op de klassieke geneeskunde en streeft naar (preventieve) zelfgenezing en harmonie in je lichaam en je geest zodat je lichaam herstelt.

BEZOEKERS