De 5 belangrijkste elementen voor herstel van ziekte


Gisteren las ik over nieuw onderzoek van professor Chantal Van Audenhove van het Centrum voor Zorgonderzoek aan de KU Leuven.

Op basis van verhalen van patiënten, van mensen met een doorleefde ervaring, kwam haar team tot 5 van de belangrijkste elementen die bijdragen aan het proces van genezing:

  • Verbondenheid: kunnen rekenen op mensen om je heen die begrip tonen, geduldig zijn en die hoopvol zijn over je herstel.

  • Hoopvol en optimistisch blijven, en vol vertrouwen zijn dat alles nog mogelijk is.

  • Een positief identiteitsgevoel heropbouwen: je bent meer dan je ziekte, je bent ook een vriend, vrijwilliger, hondenliefhebber, werkende of wat dan ook.

  • Empowerment: herwin het gevoel dat jij controle hebt, en focus op je sterktes.

  • Het herstel is een proces waarbij je een nieuw doel, een nieuwe zin in het leven terugvindt.

Dus: versterk relaties, zoek steun, ontwikkel vertrouwen, zet je angsten opzij, denk na over je doelen in het leven, en beslis om een nieuw pad te bewandelen. Dat vergroot de kans dat je lichaam zal herstellen.

Heb je even een duwtje in de rug nodig?

www.kwantumvoetreflex.be

#gezondheidspsychologie #voetreflexologie #levensmissie #genezing

Aanbevolen berichten
Recente berichten
Zoek per keyword
Er zijn nog geen tags.

© 2013-2020 Bert Maes
bert@kwantumvoetreflex.be

Het kwantumaanbod of onderdelen ervan gelden op geen enkel moment als medische behandeling. Er wordt geen medische diagnose gesteld, noch medische raad gegeven, dat doet een arts. Het kwantumaanbod heeft tot doel aanvullend te werken op de klassieke geneeskunde en streeft naar (preventieve) zelfgenezing en harmonie in je lichaam en je geest zodat je lichaam herstelt.

BEZOEKERS