top of page

Psychologische factoren bij nekklachten


In mijn voetreflexologiesessies vraag ik soms wel eens aan mijn cliënten welke gebeurtenissen en emoties aanleiding kunnen zijn (geweest) voor zijn of haar klachten.

Want zo zegt Deepak Chopra - arts en auteur van meer dan tachtig boeken:

"Het brein van succesvolle patiënten motiveert hun eigen genezing. De remedie is een kwantumsprong binnenin, een verwijdering van twijfel en angst. Zodra je je angsten opzijzet, zal je lichaam herstellen.

Welke emoties zouden naast een medisch probleem mee kunnen spelen bij nekklachten?

Hier zijn enkele mogelijkheden:

Misschien ben je koppig, en mis je soms de flexibiliteit om de andere kant van een kwestie te zien. Je "zit vast” in je eigen perspectief. Je houdt misschien "halsstarrig" vast aan een vooroordeel. Misschien vanuit angst en onzekerheid.

Misschien zit je in een situatie waarin je voelt dat je de dingen niet zo kunt krijgen als jij dat graag wilt. Je wil strenge controle houden. Dingen moeten gebeuren zoals jij wil.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat iemand of iets in jouw buurt “teveel op je nek zit”. Dat zorgt voor een emotionele achtbaan.

Gedachten die kunnen helpen:

Met flexibiliteit en gemak zie ik alle kanten van een probleem. Er zijn talloze manieren om iets te doen en te zien. Ik stel me open voor het standpunt van anderen, zonder me bedreigd te voelen: ik ben veilig in mezelf. Innerlijke stevigheid laat me toe om flexibel te zijn.

Ik stel me op buigzame wijze open voor anderen, voor indrukken uit de buitenwereld. Ik kom tot zachtheid, buigzaamheid, openheid.

Ik ben zelfzeker, maar in dienstbaarheid, zacht gebogen naar anderen toe. Ik stel me in liefde en zelfzekerheid open voor boodschappen van anderen.

Ik gooi me los uit beklemmende situaties. Ik bevrijd me van spanningen.

Hier vind je een video: "How to Relieve Neck Pain | Reflexology"

Wil je dat iemand dat af en toe voor jou doet? Maak een afspraak voor een sessie voetreflexologie.

Aanbevolen berichten
Recente berichten
Zoek per keyword
Er zijn nog geen tags.
bottom of page