top of page

Zo vind je je levensmissie


De chinese filosofie kan worden samengevat in drie woorden: geduld, wilskracht en volharding.

  1. Weet waar je naar toe gaat, ken je eigen tao, ken je eigen missie.

  2. Wijk nooit af van je weg/missie: bewaar je koers, wat er ook gebeurt, zonder je te laten beïnvloeden door omstandigheden.

  3. Werk voortdurend aan zelfperfectie: blijf alert zonder toe te geven aan luiheid of ontmoediging.

De eerste stap is wellicht de moeilijkste: ken je eigen missie.

Je persoonlijke missie beantwoordt de vraag: Wie ben ik op deze wereld en waarom ben ik hier? Wat voeg ik toe?

Vermoeidheid of een burnout is het signaal dat je niet in contact bent met hoe je zin geeft aan het leven. Als je niet in contact bent met je missie, dan gaat je vuurtje uit.

Hier zijn enkele vragen die je stapsgewijs naar je missie kunnen leiden:

In welk omgeving voel je je goed?

Bijvoorbeeld in de natuur, op de yogamat, op het basketbalveld,…

Hoe gedraag je je in die omgeving? Wat doe je anders in je ideale omgeving in vergelijking met bijvoorbeeld naar de winkel gaan? Wat kunnen anderen zien en horen, wat is concreet waarneembaar in je gedrag, aan je lichaam, ogen, stem, intonatie?

Bijvoorbeeld: daar heb ik een rechte lichaamshouding, sta ik met beide voeten op de grond, dan schitteren mijn ogen, daar lach ik meer,…

Welke zijn je vermogens en kwaliteiten in die omgeving?

Bijvoorbeeld sterke concentratie, stilte vinden in mijn hart, een team van spelers aanmoedigen,…

Waar ben je dan van overtuigd als je die activiteit aan het doen bent? En door welke waarde laat je je leiden? Wat is belangrijk voor jou?

Bijvoorbeeld dan ben ik ervan overtuigd dat het belangrijk is licht te laten schijnen waar geen liefde is, of dan ben ik ervan overtuigd dat ik een gave heb om mensen te inspireren, of de overtuiging dat we hier op deze aarde zijn om groeien en vooruit te gaan,…

Wie ben je dan als je in die activiteit zit? Heb je daar een metafoor voor? Welke kwaliteiten heeft die metafoor als persoon of als object?Bijvoorbeeld: ik ben een diamant die schittert, ik ben een reisleider, ik ben een uitdager, of ik ben dan een bekende acteur die geen angst heeft, die vertrouwt dat alles goed komt,..

Vandaaruit: wat drijft je, wat is je missie? Wat is jouw unieke bijdrage aan de wereld? Wanneer is jouw lamp aan? Wat vind je leuk om in de wereld te zetten? Wat krijg jij steeds te horen? Wat hoor je vaker van mensen? Wanneer ga jij stralen? Wat voeg je toe als je er ben (bepaalde energie)? Vanwaaruit doe jij dingen? Waarvoor ben je geboren? Hoe geef je dat uitdrukking in je leven?

Bijvoorbeeld: lichtheid en diepgang wil ik bijdragen aan de wereld. Ik wil licht laten schijnen op dat wat moeilijk is, of ik wil innerlijk geluk overdragen, of ik wil Verlichting bereiken en anderen helpen om die weg ook te vinden in het leven, of ik wil mensen met fysieke klachten naar een betere gezondheid brengen door hen te helpen hun negatieve emoties te veranderen,…

Ik ben wel benieuwd naar jouw missie. Dus als je antwoorden vindt op alle bovenstaande vragen, reageer hier onder.

Aanbevolen berichten
Recente berichten
Zoek per keyword
Er zijn nog geen tags.
bottom of page